Visualització de contingut web

ECONOMIA BLAVA

Infografía Economía y Crecimiento Azul

La mar, la gran unificadora, és l'única esperança de l'ésser humà. Ara, més que mai, la vella frase té un significat literal: totes estem al mateix vaixell.

Jacques-Yves Cousteau.

QUÈ ÉS L'ECONOMIA BLAVA?

L'economia blava engloba totes les activitat econòmiques desenvolupades en l'entorn marítim o que utilitzen els seus recursos, així com aquelles necessàries per a la seua labor, ja siga en producció de bens o prestació de serveis que les facen possibles: pesca, aqüicultura, mineria, construcció naval, turisme, energies renovables, transport marítim, dessalació, equipament i altres, mitjançant sectors tant tradicionals com innovadors, sobre els que la Comissió Europea ha focalitzat.

L'economia blava es caracteritza per salvaguardar la diversitat, protegir el patrimoni mediambiental marí i coster convertint-lo en un ecosistema sa i resilient. La major conscienciació mediambiental augmenta la necessitat de protegir la fragilitat del ecosistema marí i l'establiment de noves formes d'obtenció d'aliments i energia, que asseguren la seua sostenibilitat.

Més de 518 kilòmetres de costa a la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana, amb 518 kilòmetres de costa, reuneix les condicions idònies per fer de l'economia blava un generador de desenvolupament avançat, sostenible i protector del ecosistema, una oportunitat factible e innovadora de generar ocupació i noves activitats econòmiques.

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic a partir del seu Estudi sobre l'Economia Blava a la Comunitat Valenciana ha definit un marc estratègic i les polítiques públiques de caràcter transversal i sectorial capaces de superar els reptes que el desenvolupament de l'economia blava planteja a la Comunitat Valenciana a diferents àmbits, des de la regulació, la captació o la innovació, a la conscienciació mediambiental.

Vicent Soler: ‘L'economia blava ofereix l'oportunitat de desenvolupar nous productes on encara n'hi ha poca competència, i serà clau per al canvi de model'

 

AJUDES

Blue Economy Window

El Fons Europeu Marítim i de Pesca llança una convocatòria per a donar suport al desenvolupament sostenible de les PIME d'Economia Blava en tota la Unió Europea. Les PIMES poden presentar-se com a entitats individuals o consorcis. El pressupost total és de 22,5 milions d'euros.

Pot sol·licitar qualsevol PIME amb finalitats de lucre amb seu a la UE (participant únic o membre d'un consorci). La data límit per a la convocatòria és el 27 de febrer de 2020.

Informació de l'Ajuda

Consells per a presentar la sol·licitud

Jornades