Nota de premsa

La Conselleria d'Hisenda comença el procés per a construir un nou edifici administratiu a la zona Campanar de València

27/11/2019
La Conselleria d"Hisenda comença el procés per a construir un nou edifici administratiu a la zona Campanar de València

- La instal·lació se situarà al costat de l'avinguda Pius XII, a la parcel·la confrontant a la Conselleria d'Educació i podrà albergar més de 500 treballadors públics
- L'edifici incorporarà noves tendències arquitectòniques compromeses amb el medi ambient



La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha començat el procés per a la construcció d'un nou edifici administratiu que albergarà diferents espais administratius de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Aquest primer pas ha consistit en l'adjudicació de la redacció del projecte per un total de 670.000 euros, a l'UTE Peñín Dicotec en què participen un grup de joves arquitectes valencians, la proposta dels quals es basa en les noves tendències arquitectòniques compromeses amb el medi ambient.

Així mateix, cal destacar que en l'adjudicació s'han tingut en compte, tal com estava establit en les condicions de la licitació, les mesures proposades per l'adjudicatària dirigides a combatre l'atur, de tindre, almenys, un membre del personal tècnic, menor de 30 anys i amb titulació obtinguda fa menys de 7 anys, així com les mesures per a fomentar la igualtat entre homes i dones, presentant un equip de treball paritari

Quant al termini de redacció del projecte s'ha fixat en 8 mesos, transcorregut aquest podrà començar el procés de licitació de les obres, amb una durada estimada de 24 mesos. Aquestes obres es duran a terme a la parcel·la confrontant a la seu de la Conselleria d'Educació a l'avinguda Campanar de València.

En concret, el nou edifici se situarà en un solar de 4.604 metres quadrats i serà concebut com una ampliació del ja existent, per la qual cosa serà coherent amb les seues característiques i materials. D'aquesta manera, la parcel·la sobre la qual es construirà experimentarà un procés de renaturalització, ja que actualment es dedica a aparcament.

A més, l'edifici tindrà accés per l'avinguda Pius XII, atés que al ja existent s'accedeix per l'avinguda Campanar, i les dues entrades estaran connectades per un carrer bioclimàtic, és a dir, amb una presència destacada d'elements vegetals integrats a l'entorn.

Las noves instal·lacions, que albergaran més de 500 treballadors públics, tindran una superfície de més de 12.000 metres quadrats, que es dividiran en dos espais: un d'aquests dedicat a albergar la direcció territorial de la conselleria i un segon, per a altres espais administratius, i els dos es distribuiran en dues plantes de dues altures cada una.

El requeriment principal d'aquest edifici ha sigut la versatilitat, per la qual cosa el disseny d'aquest es basa en la modularitat dels espais de poca profunditat, la qual cosa també permetrà que la majoria dels espais de treball reben llum directa.

Compromís amb l'emergència climàtica

La construcció del nou edifici constitueix una gran oportunitat perquè l'Administració prenga la iniciativa en la necessària aposta per estratègies ambientals que donen resposta a l'actual situació d'emergència climàtica.

En aquest sentit, s'aposta per l'elecció de sistemes constructius i objectius de consum i emissions modèlics, que van més enllà del compliment estricte de la norma.

D'aquesta manera, s'aposta per la implementació d'estratègies passives de ventilació i climatització, l'ús d'energies renovables i l'ús pioner d'una estructura de panells de fusta d'alta resistència, que, a més, estaran combinats amb gelosies d'alta tecnologia amb reminiscències del disseny tradicional mediterrani.

Així, destaca la inclusió de sistemes de refredament natural de l'aire, geotèrmia amb aire, la reducció de l'efecte illa de calor, així com de la petjada de carboni, per citar alguns exemples.

Aquestes estratègies ambientals es complementen amb sistemes actius com les plaques fotovoltaiques, el sòl tècnic, l'estudi del cicle de l'aigua o l'optimització dels ascensors, aspectes que transcendeixen els objectius més ambiciosos de la certificació ambiental.

A més, l'ús d'estructures de fusta i la reinterpretació de l'ús de la ceràmica, a través de ceràmica tecnològica emmallada, que protegeix del sol creant microclimes i filtres, permetrà evitar l'emissió d'1,8 tones de carboni per metre quadrat, millorar 4 vegades l'aïllament, així com reduir l'ús d'energia elèctrica.

Ubicació del personal durant les obres

La parcel·la on es faran les obres alberga actualment unes instal·lacions prefabricades de 560 metres quadrats, a més d'un aparcament amb capacitat per a uns 200 vehicles. De manera que el personal que fa ús d'aquestes instal·lacions provisionals haurà de reubicar-se i, per a això, es construirà una estructura provisional.

Quant a l'aparcament, se situarà a la parcel·la confrontant, fins que estiguen finalitzades les obres del nou aparcament, que serà subterrani i comptarà, almenys, amb 220 noves places.

Arxius relacionats