Nota de premsa

Vicent Soler inaugura la 763a Fira Agrícola i Ramadera de Morella

07/09/2019
Vicent Soler inaugura la 763a Fira Agrícola i Ramadera de Morella

- L'esdeveniment, amb més de 150 expositors en l'edició present, és un dels més antics de la Comunitat Valenciana, ja que va ser concedit per privilegi reial en 1257
- El conseller d'Hisenda destaca les possibilitats de futur de la comarca dels Ports per a reactivar-ne l'economia i lluitar de manera efectiva contra el despoblamentEl conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha inaugurat hui la 763a edició de la Fira Agrícola i Ramadera de Morella, en un acte tradicional en què han participat així mateix l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president de l'Associació Firal, Ivan Pitarch, el diputat provincial, Santiago Pérez, i la corporació municipal.

Vicent Soler ha remarcat "la importància de la Fira de Morella, que aconsegueix connectar la tradició amb el futur". La fira, segons Soler, mostra "una comarca viva i dinàmica", aspectes que segons el conseller d'Hisenda són molt importants per a lluitar de manera efectiva contra el despoblament. Vicent Soler hi ha afegit que els Ports està en el camí de posar en valor tant el sector primari com el turístic, amb la necessària col·laboració de les administracions, els empresaris i els treballadors, per a aconseguir la diferenciació dels seus productes amb una aposta clara per la qualitat".

La Generalitat, ha recordat el conseller, ha fet una aposta decidida per la lluita contra el despoblament de l'interior de la Comunitat Valenciana, amb una "acció conjunta" de totes les conselleries junt amb els ajuntaments i les diputacions. Soler ha recordat que el Consell disposa d'una agència valenciana contra el despoblament, de creació recent i amb seu a Castelló, que és una demostració evident que el Consell ha posat la problemàtica del despoblament en l'agenda política.

Durant tot el cap de setmana el passeig de l'Albereda i l'Espai Firal de Morella albergaran els més de 150 expositors que han acudit a aquesta cita per a mostrar els seus productes.

Per la seua banda, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que "enguany s'ha fet un gran esforç per part de l'Associació Firal i l'Ajuntament per a augmentar el nombre d'expositors d'animals, i cal continuar treballant i fixant-nos en altres fires importants per a millorar cada any la Fira de Morella". El primer edil morellà ha destacat la implicació d'altres institucions, com ara la Diputació, per a reivindicar la millora del sector primari de la comarca, ja que segons ha assenyalat "és molt important per a la lluita contra el despoblament de les zones rurals".

La Fira de Morella és una sinergia entre sectors econòmics diferents. D'una banda, el sector primari és el principal protagonista amb la mostra de gran quantitat de ramat, així com utensilis i maquinària per al treball del camp. D'altra banda, atesa la quantitat de visitants que rep la fira, el sector turístic, un altre dels motors econòmics de la ciutat, ha adquirit molta rellevància i ofereix diverses activitats per a tots els públics que conformen una mostra excel·lent del que es pot trobar i fer a Morella.

Arxius relacionats