Nota de premsa

Soler: 'L'Agència Tributària Valenciana duplica les oficines d'assistència en l'elaboració de la renda que abasten ja tota la geografia valenciana'

14/05/2019
Soler: "L"Agència Tributària Valenciana duplica les oficines d"assistència en l"elaboració de la renda que abasten ja tota la geografia valenciana"

- S'ha passat de 9 a 20 oficines, i s'ha reforçat el servei als municipis on no arriba l'agència estatal i a les comarques de l'interior per a evitar als seus habitants desplaçaments cap a la costa
- El conseller d'Hisenda destaca que el primer dia de campanya discorre amb "normalitat" i que "el personal que presta assistència als contribuents valencians ha augmentat un 30 %"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que "enguany l'Agència Tributària Valenciana ha duplicat les oficines territorials que ofereixen assistència gratuïta en l'elaboració de la declaració de la renda en incrementar de 9 a 20 la xifra d'aquestes oficines que abasten ja tota la geografia valenciana".

"Ens hem bolcat especialment als municipis on l'AEAT no està present i a les comarques de l'interior per a evitar desplaçaments cap a la costa. El nostre objectiu és facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions tributàries posant més mitjans i més serveis al seu abast", ha indicat Soler.

"L'experiència de l'any passat va ser molt positiva i interessant. La gent estava molt contenta de poder disposar del servei de manera gratuïta i més prop de casa, especialment persones majors que tenien dificultat per a desplaçar-se o gent que havia de conciliar la vida familiar i laboral. Per això hem decidit continuar augmentant aquesta col·laboració i duplicar les oficines existents", ha explicat el conseller d'Hisenda.

Vicent Soler ha fet aquestes manifestacions durant la visita que ha realitzat aquest dimarts, juntament amb el director de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), Jesús Gascón; el delegat especial de l'AEAT a València, Manuel Cabrera; el secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero, i la directora de l'Agència Tributària Valenciana (ATV), Sonia Díaz, a la plataforma per a l'elaboració de la renda 2018 situada al Port de València.

"L'AEAT i l'ATV desenvolupen una col·laboració experimentada que ha anat a més. Estem molt satisfets perquè hi ha molts ciutadans i ciutadanes que necessiten aquest servei presencial per a fer la declaració de la renda. Per això hem anat ampliant cada any la presència d'oficines allí on la gent més ho necessita", ha indicat el conseller.

Vicent Soler també ha destacat la "col·laboració que hem tingut per part dels ajuntaments, que han vist com aquest servei que ofereix la Generalitat pot millorar la vida dels seus ciutadans. D'aquesta col·laboració també es poden beneficiar altres municipis pròxims als quals acull l'oficina, perquè els contribuents de les zones d'influència es puguen aprofitar del servei".
A la província d'Alacant, als municipis d'Altea i Santa Pola, que van participar en 2018, s'afigen el Pinós, el Campello, Torrevieja, Xaló i Xixona. A la de Castelló, l'Alcora, Sant Mateu i Segorbe repeteixen, i s'incorporen Benicarló, Montanejos, Morella i Vistabella del Maestrat. A València, continuen col·laborant Albaida, Chelva i Chiva, mentre que se sumen Ayora, Ademuz i la Font de la Figuera.

Segons ha revelat Soler, a la campanya passada des de les oficines de la Generalitat es va atendre més de 40.000 persones i es van presentar unes 32.000 declaracions. "Enguany esperem augmentar més si fora possible aquestes xifres i ampliar el servei tot el que puguem", ha apuntat el conseller.

Normalitat en el primer dia de campanya

Durant la seua visita, el conseller d'Hisenda ha destacat la "normalitat" amb la qual transcorre el primer dia de campanya.

Vicent Soler ha ressaltat l'increment del 30 % en el personal que presta assistència als contribuents valencians "que, per primera vegada, seran funcionaris interins de l'acabat de crear cos d'agents tributaris de la Generalitat". La Generalitat ha augmentat els tècnics que presten assistència, que han passat de ser 63 persones en 2018 a 80 en l'actual campanya.

A més, Soler s'ha referit la formació específica que han rebut aquests tècnics que atenen els contribuents, i ha destacat que "entre els contractats destaquen acabats de llicenciar, funcionaris del subgrup C2 que milloren ocupació, i fins i tot desocupats de llarga durada que podran reivindicar aquesta col·laboració amb l'Agència Tributària Valenciana de cara a la seua futura inserció en el mercat laboral".

Més d'1,5 milions de valencians s'estalviaran fins a 172 euros


Més d'1.500.000 valencians amb rendes mitjanes i baixes s'estalviaran fins a 172 euros en la declaració de la renda que han de fer enguany, la que es refereix a l'exercici 2018, gràcies a la reforma tributària duta a terme pel Consell. La modificació, que va suposar l'aprovació d'una nova escala per al tram autonòmic de l'IRPF, comportarà un estalvi mitjà de 116 euros per als valencians amb una base liquidable sotmesa a gravamen entre els 12.000 i els 50.000 euros.

"Des del Consell fem una reforma tributària per a alleujar les càrregues de les rendes mitjanes i baixes, al mateix temps que les rendes altes i grans patrimonis feien una major aportació que contribuïra a finançar els serveis socials", ha explicat el titular d'Hisenda.

Segons Soler, "l'objectiu final era revertir la situació existent dissenyada pels anteriors governs de la Comunitat Valenciana, en la qual els que menys tenen aportaven més en termes relatius que els que més tenen i, aplicar un sistema progressiu, més just i equilibrat que garantisca la igualtat d'oportunitats".

Estalvis mitjans de 154 euros a les rendes mitjanes

La nova tarifa autonòmica de l'IRPF suposa una nova escala de trams que beneficia les rendes mitjanes i baixes i que contribueix a incentivar el consum de les famílies. Fins ara, a les persones amb una base liquidable de fins a 17.000 euros se'ls aplicava un tipus del 11,90 %, mentre que ara s'introdueix un nou tram de fins a 12.450 euros amb un tipus rebaixat al 10 %. Només la diferència fins a 17.000 euros té un tipus del 11,90 %.

Gràcies a la nova tarifa progressiva, més d'1,5 milions de valencians que no superen els 53.000 euros de base liquidable, s'estalviaran fins a 172 euros en l'actual declaració de la renda. Els valencians amb uns ingressos, descomptada la Seguretat Social i les reduccions per rendiment de treball, de 12.000 euros, s'estalviaran 122 euros (en cas d'una persona soltera i sense fills).

En el tram entre els 12.000 i els 24.000 euros de base liquidable subjecta a gravamen, l'escala comportarà un estalvi mitjà de 154 euros per a 635.000 valencians, mentre que prop de 300.000 valencians amb una base liquidable de 24.000 i 33.000 euros tindran un estalvi mitjà de 135 euros.

També es produeix una rebaixa del tipus aplicable a les rendes de 30.000 a 50.000 euros del 18,45 % al 17,50 %, la qual cosa suposarà per als 439.615 valencians que se situen en aquest tram estalvis de fins a 160 euros. Mentre, els tipus per a les rendes més elevades augmenten del 21,48 % al 23,50 % en el cas de les de més de 70.000 euros, del 22,48 % al 25,50 % per a les de més de 120.000 i del 23,48 % al 25,50 % per a rendes a partir de 175.000 euros.

En total, la reforma tributària suposa un impacte per a les arques autonòmiques de 85 milions d'euros, que va ser compensat amb la modificació de l'Impost de Successions i Donacions, que grava les grans fortunes i patrimonis, amb una previsió de 91 milions.

Visita a la seu de l'ATV

Després de la seua visita a la plataforma per a l'elaboració de la Renda 2018 situada al Port de València, Soler, acompanyat per Gascó, Cabrera, Gamero i Díaz, s'ha desplaçat als punts d'atenció al contribuent situats a la seu de l'Agència Tributària Valenciana (ATV) a València, on s'ha sumat al grup el director general de Tributs, Eduard Roca. Allí ha pogut comprovar de primera mà el funcionament del servei, que enguany ha incrementat de manera notable els seus mitjans materials i tècnics.

Vicent Soler ha elogiat el treball de tots els treballadors i treballadores públics de l'ATV, "que han aconseguit, un any més, consolidar-se com a punt de referència per als contribuents valencians, prestant així un servei d'alta qualitat".

Arxius relacionats