Nota de premsa

Soler: 'L'economia blava ofereix l'oportunitat de desenvolupar nous productes on encara hi ha poca competència i serà clau per al canvi de model'

06/11/2018
Soler: "L"economia blava ofereix l"oportunitat de desenvolupar nous productes on encara hi ha poca competència i serà clau per al canvi de model"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat hui que "l'economia blava és essencial per al canvi del model econòmic ja que suposa avançar en un sector en què encara hi ha poca competència, la qual cosa ens pot permetre una posició d'avantatge sostenible sobre la base del coneixement".

"És un sector que ens ofereix moltes oportunitats per a la investigació, com ja fan les universitats valencianes i els centres tecnològics, i en el qual és possible desenvolupar nous productes", ha explicat el conseller. "A la Comunitat hem d'aprofitar aquesta oportunitat per a transformar el model econòmic valencià i per a conservar el medi ambient", ha afegit.

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada "Situació i potencialitats de l'economia blava a la Comunitat Valenciana", organitzada per la Conselleria d'Hisenda, per a debatre sobre un sector considerat essencial per a la transformació del model econòmic valencià. A l'esdeveniment ha assistit un centenar d'experts, professionals i empresaris valencians vinculats a activitats relacionades amb l'economia blava.

En aquesta jornada han participat també, entre altres ponents, el director general de Sector Públic, Patrimoni i Model Econòmic, Juan Ángel Poyatos; el director de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Juan Llantada; i el president de l'Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible (IMEDES), Eduardo Amer.

Com ha assenyalat el conseller d'Hisenda, "aquesta jornada ens permet debatre sobre com estem a la Comunitat Valenciana en economia blava, quines oportunitats ens pot oferir aquest sector i com hem d'actuar-hi des de tots els àmbits, el sector públic, les empreses, els ciutadans, els centres d'investigació, les entitats i les institucions representatives dels diferents col·lectius implicats".

Més de 518 quilòmetres de costa i 276.700 ocupacions

En la seua intervenció, el director general de Sector Públic, Patrimoni i Model Econòmic, Juan Ángel Poyatos, ha destacat que "l'economia blava millora la competitivitat internacional de la Unió Europea, l'eficiència en l'ús dels recursos, la creació d'ocupació i les noves activitats econòmiques".

"El creixement blau és una oportunitat real, innovadora i sostenible per a impulsar l'economia valenciana i europea, per mitjà de l'explotació dels seus oceans i costes", ha assenyalat.

La Comunitat Valenciana té 518 quilòmetres de longitud de costa i hi ha poc més de 100 quilòmetres entre el litoral i el punt més allunyat d'aquest, "la qual cosa genera que l'economia blava siga un sector de gran importància per a l'economia valenciana", ha destacat el director general.

"A la Comunitat, més de 276.700 persones treballen en sectors relacionats amb l'economia blava, en el sector turístic, el transport marítim o el sector pesquer. Estem parlat d'aproximadament el 15 % de la població total ocupada", ha conclòs.

En aquest sentit, Poyatos ha destacat l'important esforç dut a terme per institucions acadèmiques o tecnològiques valencianes, "la qual cosa constata les possibilitats del sector en la creació d'ocupació altament qualificada".

Arxius relacionats

  • Galeria d'imatges

    Soler: 'L'economia blava ofereix l'oportunitat de desenvolupar nous productes on encara hi ha poca competència i serà clau per al canvi de model'
  • Vídeos relacionats

    • Soler: 'La economía azul ofrece la oportunidad de desarrollar nuevos (...)

      El conseller de Hacienda y Modelo Económico, Vicent Soler, ha destacado hoy que 'la economía azul es esencial para el cambio del modelo económico ya que supone avanzar en un sector en el que todavía hay poca competencia, lo que nos puede permitir una posición de ventaja sostenible sobre la base del conocimiento'. 'Es un sector que nos ofrece muchas oportunidades para la investigación, como ya lo están haciendo desde las universidades valencianas y los centros tecnológicos, y en el que es posible desarrollar nuevos productos', ha explicado el conseller. 'En la Comunitat tenemos que aprovechar esta oportunidad para transformar el modelo económico valenciano y para conservar el medioambiente', ha añadido.