Nota de premsa

El Consell presenta en el SIL un buscador en línia de sòl industrial de la Comunitat per a atraure empreses que impulsen el nou model econòmic

07/06/2018

La secretària autonòmica d'Hisenda, María José Mira, ha presentat aquest dijous, en el marc del certamen SIL (Saló Internacional de Logística) que se celebra a Barcelona, la nova eina interactiva que ha desenvolupat la Generalitat que posa a la disposició de qualsevol inversor en temps real tot el sòl disponible a la CV, tant públic com privat.

María José Mira ha explicat que "l'aplicació té un enfocament promocional, de manera que ofereix informació completa sobre l'oferta de sòl logístic a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu d'atraure noves inversions i projectes que contribuïsquen a aconseguir un territori més competitiu en allò econòmic, més respectuós en allò ambiental i més integrador en allò social".

La secretària autonòmica ha destacat que "es tracta d'un cercador gratuït, que s'actualitza en temps real, i que serà especialment útil als diferents inversors que s'interessen pel nostre territori, ja que permet realitzar cerques atenent diferents paràmetres, com ara la superfície de les parcel·les, l'edificabilitat d'aquestes, les infraestructures habilitades, les xarxes bàsiques i de comunicació de què disposen o els serveis oferits".

María José Mira ha fet aquestes manifestacions durant la conferència que ha pronunciat en el marc del certamen SIL a Barcelona, en què ha reflexionat sobre les oportunitats que ofereix el sòl logístic de la Comunitat Valenciana per a la transformació del nostre model econòmic.

SIL constitueix un esdeveniment sobre logística que es desenvolupa al llarg de tres dies a la ciutat comtal, i que pretén donar una visió global de tot el procés: transport, logística, distribució, intralogística, emmagatzematge, 'supply chain' i noves tecnologies.

Durant la intervenció, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament ha aprofitat també per a traslladar "seguretat jurídica i suport a les grans empreses que estiguen pensant a dur a terme una inversió a la Comunitat Valenciana".

5,5 milions de metres quadrats disponibles

María José Mira ha assenyalat que "apostem per la logística com a sector estratègic i, per això, potenciem la Xarxa de Parcs Logístics de la Comunitat Valenciana, mitjançant la inclusió d'aquestos a les àrees d'activitat econòmica. En aquest sentit, la nova eina informàtica que hem desenvolupat de localització de sòl industrial disponible resultarà molt útil per a vertebrar la xarxa d'infraestructures logístiques i atraure inversions".

Atenent les dades que ha subministrat l'aplicació, en aquestos moments hi ha 5,5 milions de metres quadrats disponibles en el sòl industrial de la Comunitat Valenciana a l'espera de l'arribada de nous projectes, dividits en 308 parcel·les.

En aquestos moments, s'han incorporat a la plataforma de consulta les dades referents a sòl públic i, en una segona fase, s'introduiran dades referents a sòl privat. La secretària autonòmica ha assenyalat que "el Consell vol posar a la disposició de qualsevol inversió totes les facilitats al nostre abast".

Mira: "Estem davant d'un dels eixos prioritaris del Consell"

María José Mira ha indicat que "el Consell vol avançar cap a la transformació del nostre model econòmic per a aconseguir un de més sostenible a llarg termini, basat en el coneixement, la innovació, l'obertura i la connexió amb l'exterior; que estiga articulat sobre el principi de sostenibilitat, tant ambiental com productiva i social, en sintonia amb allò que recull l'Acord del Botànic i en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els principis de l'Estratègia Europa 2020".

"Per a aconseguir-ho, hem dissenyat el Pla d'acció per a la transformació del model econòmic valencià 2017?2027, que té 10 línies estratègiques, entre les quals figura la millora de la connectivitat interior i exterior i l'impuls del desenvolupament logístic", hi ha afegit.

Ha subratllat que "en aquesta línia, apostem per les TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions) com a element fonamental per a garantir la connectivitat, i per a això estem ampliant la cobertura de telecomunicacions a la totalitat del territori, fomentant les xarxes de banda ampla de nova generació, promovent l'aprofitament de les tecnologies i fomentant la millora de les infraestructures de transport".

Mira també s'ha referit a les ajudes del Consell destinades a finançar projectes empresarials que contribuïsquen a la transformació del model econòmic valencià. Aquesta línia d'ajudes preveu la bonificació dels interessos dels préstecs que ha atorgat l'IVF per a materialitzar els projectes.

La secretària autonòmica ha destacat també les ajudes destinades a incentius per a estabilitzar ocupació, retindre talent i cofinançar inversions de més d'un milió d'euros sempre que s'enquadren en el nostre Pla d'acció de transformació del model econòmic.

A més, som la primera Comunitat a impulsar una llei de gestió i modernització d'àrees empresarials, llei que ja serveix de referent en altres comunitats autònomes.

Parc Sagunt

Durant la taula redona "Reflexió sobre el sòl logístic de la Comunitat Valenciana", la secretària autonòmica d'Economia, Blanca Marín, també ha presentat als assistents el cas d'èxit de Parc Sagunt I, el parc empresarial més gran d'Europa, que té tres milions de metres quadrats de terreny i que està concebut com "un espai industrial amb un enorme potencial de creixement econòmic, estructural i humà", tal com ha apuntat Marín.

A més, ha incidit la secretària autonòmica, el disseny senzill i rectangular de tots els terrenys ha facilitat la implantació de nombroses empreses que ja han adquirit més de 30 parcel·les, en què s'espera una inversió de més de 300 milions d'euros i la creació de 600 llocs de treball. "Parc Sagunt I és l'exemple més evident de l'aposta i el compromís del Govern Valencià per a l'impuls del sector logístic i industrial, clau en el canvi del model econòmic a la Comunitat Valenciana".

Arxius relacionats