Nota de premsa

Soler avança que el Pla de transformació del model econòmic prioritzarà la connexió entre logística i sectors productius per a guanyar competitivitat

12/04/2018
Soler avança que el Pla de transformació del model econòmic prioritzarà la connexió entre logística i sectors productius per a guanyar competitivitat

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha manifestat que "el Pla de transformació del model econòmic Valencià prioritzarà la connexió entre logística i sectors productius per a guanyar competitivitat als mercats nacionals i internacionals i que la Comunitat Valenciana no perda el tren de la globalització".

"Des del Consell estem apostant per revitalitzar el saber fer i saber vendre dels valencians, acreditat al llarg dels anys per la seua activitat exportadora; al mateix temps que impulsem la incorporació de noves tecnologies de producció, noves habilitats i nous procediments a partir de l'explotació de big data i les tecnologies de disseny del producte", ha explicat Vicent Soler.

Per al conseller, l'objectiu d'aquesta estratègia és vendre els nostres productes, tant per canals tradicionals com mitjançant plataformes electròniques, i portar-los al client amb rapidesa i plena garantia.

"Per això, necessitem disposar d'una logística avançada que incorpore coneixement i que no es limite únicament a traslladar mercaderies als clients, sinó que també els aporte informació sobre 'què' i 'quan' han de fabricar, i sobre 'què', 'quan' i 'on' poden comprar per a optimitzar la seua activitat i fer més competitives les empreses", ha manifestat Soler.

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions durant la clausura del I Fòrum Logístic que ha tingut lloc per primera vegada en Riba-roja de Túria. La trobada, de caràcter nacional, hi ha reunit els alcaldes del denominat grup G-6, que agrupa les sis àrees de major potencial logístic d'Espanya, Arteixo, Mondragón, Martorell, Riba-roja de Túria, Antequera i Mèrida.

La importància d'operar en xarxa

Aquestes sis àrees, que han sigut seleccionades per la seua localització altament competitiva, concentren una gran capacitat de desenvolupament logístic per representar importants nodes de connexió entre el sistema radial de carreteres de l'Estat i els grans corredors perifèrics per al transport de mercaderies.

Sobre aquest tema, Soler ha destacat que la logística és, probablement, l'activitat que més opera en xarxa, de manera que les oportunitats de cada node depenen de com estiga integrat en el conjunt de la xarxa i de com funcione la resta de nodes.

"El bon funcionament del sistema és el que permet rebre i enviar mercaderies cap als mercats de manera àmplia, en el menor temps possible i al menor cost. D'aquesta manera, les empreses que se situen en aquest entorn podran gaudir d'un avantatge competitiu determinant, atraure nova activitat i alimentar un cercle de creixement que redundarà en el benefici de tota la societat".

Una aposta per l'estat del benestar

"Perquè no oblidem que afavorir que l'economia cresca contribueix també a garantir el manteniment de l'estat del benestar, a finançar la sanitat, l'educació i la protecció social de tots els ciutadans", ha indicat Soler.

Per això, també cal que es produïsca la reforma del sistema de finançament, caducat des de fa 4 anys i que situa la Valenciana com l'autonomia pitjor finançada d'Espanya juntament amb Múrcia; i que l'Estat, a través dels Pressupostos Generals, destine a la Comunitat Valenciana la inversió que li correspon, especialment en matèria d'infraestructures que són responsabilitat del Govern central.

Gran elenc de professionals i experts

La jornada de debat i treball que ha tingut lloc hui hi ha reunit autoritats, tècnics, experts, empreses i operadors del sector logístic de les 6 Àrees d'Alt Potencial Logístic per a reflexionar sobre el present i futur del sector.

A més del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, a l'acte han assistit, entre d'altres, la secretària autonòmica d'Ocupació, Blanca Marín; el secretari general d'Organització d'UGT, Constantino Calero; el cap d'àrea de Relacions Institucionals de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Roberto Bermell, així com responsables de Fepeval (Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana) i altres entitats.

Arxius relacionats