Logo Generalitat


García Duarte: 'La col·laboració entre administracions serà la clau de l'èxit en l'accelerat procés de transformació digital motivat per la pandèmia'

  • El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions es reuneix amb el responsable d'Informàtica Corporativa de la Regió de Múrcia
  • La reunió ha servit per a intercanviar experiències en matèria d'administració digital i estudiar possibles vies de col·laboració

(16/11/2020) - El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions es reuneix amb el responsable d'Informàtica Corporativa de la Regió de Múrcia
- La reunió ha servit per a intercanviar experiències en matèria d'administració digital i estudiar possibles vies de col·laboracióEl director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha assegurat que "la col·laboració entre les administracions públiques serà la clau de l'èxit en l'accelerat procés de transformació digital motivat per la pandèmia, ja que compartir les bones pràctiques ajuda a reduir la despesa en temps i recursos".

García Duarte ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita que ha fet el director general d'Informàtica Corporativa de la Regió de Múrcia, Javier Martínez Gilabert, a la seu de la DGTIC en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre. Durant la reunió, s'han intercanviat experiències en matèria de govern TIC, amb la finalitat d'estudiar possibles línies de col·laboració entre les dues organitzacions.

García Duarte ha presentat les línies d'actuació del seu departament: "El nostre objectiu és generar sinergies en un context com l'actual, en el qual tots ens hem vist en situacions similars, sobrepassats pels esdeveniments d'una crisi sanitària que evidencia que la transformació digital és urgent i ineludible per a continuar oferint serveis públics de qualitat a la nostra societat".

Concretament, des de la Regió de Múrcia s'han mostrat interessats a conéixer la maduresa i l'evolució del model organitzatiu i de gestió TIC implantat en la Generalitat i basat en la centralització de les competències en un únic departament.

García Duarte ha recordat que "el model de govern únic ens ajuda a garantir determinats nivells de qualitat en el servei que oferim a totes les conselleries, ja que ens permet estendre l'ús d'estàndards de gestió i aplicar processos transversals".

"A més, podem portar més control en matèria de contractació i proveïdors externs, la qual cosa es tradueix en millors eines TIC i més eficàcia i eficiència dels serveis públics".

D'altra banda, García Duarte ha destacat l'interés de la DGTIC a conéixer el sistema de gestió en núvol de la Regió de Múrcia, "ja que en la Generalitat estem estudiant una evolució similar". Per la qual cosa s'ha mostrat convençut que, "en aquest context de canvis i de pandèmia, la col·laboració mútua entre administracions serà la manera més ràpida i eficient d'aconseguir avançar en digitalització".


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat