Nota de premsa

El Consell cedeix a l'Associació Ciutat Vella Batega un solar perquè s'habilite com a espai veïnal multiusos a l'aire lliure

11/05/2018

El Consell ha aprovat la cessió de l'ús gratuït d'un solar a l'Associació Ciutat Vella Batega perquè s'habilite com a espai multiusos a l'aire lliure.

L'objectiu és transformar aquesta parcel·la en una zona de trobada i participació que contribuïsca a reactivar la vida social i cultural del barri dels Velluters. El solar, que compta amb una superfície de 337 metres quadrats, està ubicat al carrer Balmes, 31, cantó amb el carrer Foios.

Ciutat Vella Batega constitueix una xarxa d'associacions del centre històric de València que agrupa 14 entitats, entre les quals es troben, entre altres, el Col·lectiu de Mares i Pares, l'Assemblea de Ciutat Vella i Botànic / 15M, Endavant o l'associació Amaltea, que es dedica a la inclusió social de joves i menors d'entorns desfavorits.

L'associació va sol·licitar la cessió de l'ús d'aquest solar a la Generalitat amb l'objectiu de transformar-lo en un espai d'ús veïnal i associatiu en el marc del projecte "La revolta de les botges", que pretén dinamitzar la vida social i cultural del barri.

En aquest sentit, el solar podria acollir xarrades divulgatives, assemblees, debats, trobades entre diversos col·lectius i associacions, jornades esportives, activitats lúdiques i festives, sempre que s'ajusten a la destinació que es preveu per al solar en el planejament urbanístic municipal.

A partir d'aquest moment, l'Associació Ciutat Vella Batega haurà de fer-se càrrec d'adaptar les instal·lacions del solar cedit per la Generalitat per a l'ús previst, així com del manteniment, conservació, adequació i reparacions que necessite o del pagament d'impostos.

A més, haurà d'assumir qualsevol responsabilitat derivada de l'ús de l'immoble durant tot el període de la cessió. La cessió de l'immoble s'efectua per un període d'un any, amb la capacitat de renovar-se fins a un màxim de 10 anys.