Nota de premsa

Hisenda promou la dinamització del sector cultural i creatiu a la Comunitat dins del Pla d'Acció de Transformació del Model Econòmic

10/11/2017
Hisenda promou la dinamització del sector cultural i creatiu a la Comunitat dins del Pla d"Acció de Transformació del Model Econòmic

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció General de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, ha reunit més d'una trentena d'actors clau del sector cultural i creatiu valencià per a treballar en la dinamització de l'economia taronja en la Comunitat.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la creació d'un grup de treball estable que elaborarà un pla específic d'acció dirigit a potenciar l'economia taronja i la seua incidència sobre el conjunt de l'economia valenciana, de manera que s'incremente el pes relatiu d'aquest sector sobre el PIB de la Comunitat Valenciana.

Aquesta trobada, que ha sigut presidida per la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé, ha comptat també amb la participació de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, així com amb representants d'universitats i associacions del sector.

Al terme de la reunió, la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé, ha destacat la importància d'actuacions com la trobada mantinguda, "perquè contribuirà, no sols a posar en valor i dinamitzar l'economia taronja a la Comunitat Valenciana, sinó que suposarà la millora de la competitivitat del conjunt del teixit productiu".

En aquest sentit, Martínez Bonafé ha fet insistència en l'efecte multiplicador del treball realitzat per les empreses del sector cultural i creatiu valencià, "que és aplicable a la resta de sectors de l'economia". "És un sector de gran abast i la seua dinamització i reforç poden contribuir al creixement d'altres sectors", ha dit.

"A més", ha afegit la directora general, "el treball que estem desenvolupant entre tots els actors clau representants del sector pot servir com referent per a altres regions europees".

Arxius relacionats